Wittinghoff Tamás

50 éves, nős, Dániel fia 25 éves főiskolai hallgató, ikrei, Hanna és Gergő januárban voltak három évesek. 18 éve látja el Budaörsön a polgármesteri feladatokat. 1984-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezett diplomát. A rendszerváltásig tervezőmérnökként vízellátó és szennyvízkezelő rendszerek, környezetvédelmi beruházások (pl. Balaton parti szennyvíz telepek) tervezésével foglalkozott. 1989-ben az önkormányzati választások során a budaörsi önkormányzat képviselőjévé, majd 1991 februárjában a város polgármesterévé választották. 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban e tisztségre újraválasztották. A 2006-os választáson bekerült a Pest Megyei Közgyűlésbe. Részt vesz a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács munkájában, tagja a Gödöllői Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumának, a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsban képviseli települése érdekeit, a Budaörs Kistérség Többcélú Társulás megalakulásakor, annak elnökévé választották. Az SZDSZ országos ügyvivője, budaörsi elnöke. Kitüntetések: Baross Gábor Díj 2002. (Gazdasági és közlekedési Miniszter) Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt 2004. Honvédelmi Miniszteri kitüntetés „Hadisír gondozásért” 2005.