Várady Tibor

• warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 643.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 255.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 260.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 261.

1978-ban született Újvidéken, 1993 óta él Budapesten. Végzettsége szerint jogász. 1999-től vesz részt a Humanista Mozgalom tevékenységeiben. Szervezőként vett részt a 2001 októberi háború és terrorizmus elleni budapesti tüntetéseken, 2004 óta évente a Békejel tüntetéseken, George W. Bush budapesti látogatásának alkalmából szervezett tüntetésen, valamint az Európa a Békéért kampányban. A humanistákkal 8000 aláírást gyűjtött a “kórházprivatizáció-ellenes” népszavazás kiírása érdekében 2004-ben, és több tízezer aláírást a TB Mentők koalíció keretein belül a társadalombiztosítás magánosítása elleni kampányban 2007-2008-ban. Társszervezője volt a Tarka Magyar demonstrációnak és számos más erőszak- és megkülönböztetésellenes megmozdulásnak. Az évek során számtalan további civil akcióban vett részt. Az Amnesty International kampánykoordinátoraként a nők elleni erőszak megszüntetéséért és a fegyverkereskedelem korlátozásáért dolgozott. A Védegylet jogászaként fővárosi bíróság előtt sikeresen megvédte a terézvárosi Jókai téri fákat, majd később helyi mozgalmakkal együtt a Nagymező utcai fákat. Civilként számos jogszabály véleményezésében vett részt a településrendezés, környezetvédelem és információszabadság területén. 2004-től a Humanista Párt elnöke, 2006-ban a párt fővárosi listavezetője volt az önkormányzati választásokon. 2009 januárjában a ferencvárosi időközi országgyűlési választásokon 3,9%-os eredményt ért el.

Idézetei

A Humanista Párt támogatja a melegek házasságát

két lány szimbolikus házasságkötése kapcsán (2007.07.14)