Tóth Edina

Személyes adatok: Születési hely, idő: Budapest, 1975. március 11. Családi állapot: hajadon. Tanulmányok, végzettség: 1993-1998: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, történelem-angol szak 1997-1999 Közgazdaságtudományi Egyetem, Századvég Politikai Iskola 2000 Diplomáciai Akadémia, Bécs, Európai Unió szak Politikai, közéleti tevékenység: EP képviselőjelölt (2004) A Fidelitas országos alelnöke (1996-2003) Az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (EDS) tiszteletbeli elnöke (2001) Az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (EDS) alelnöke (1999-2001) Korábbi munkahelyek / pozíciók: Európai Parlament, Európai Néppárti Képviselőcsoport, Ipari, Energiaügyi és Kutatási Bizottság politikai tanácsadó (2007- ) Európai Parlament, Európai Néppárti képviselőcsoport, Női jogi és Esélyegyenlőségi Bizottság politikai tanácsadó (2004-2007) Az Európai Néppárthoz delegált magyar megfigyelők vezetőjének tanácsadója (2003-2004) A Fidesz frakcióvezetőjének külpolitikai tanácsadója és sajtótitkára (2001-2003) A Külügyminisztérium szóvivőjének tanácsadója, diplomáciai rang: attasé (1998-2001) Nyelvtudás: Angol, német, francia, orosz