Szécsi Gábor

Kandidátus, habilitált doktor, egyetemi magántanár ( Pécsi Tudományegyetem), címzetes főiskolai tanár (Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar), csoportvezető tudományos főmunkatárs (MTA), főiskolai tanár (Kecskeméti Főiskola), önkormányzati képviselő (Kecskemét Megyei Jogú Város), Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere (1998-2006). 1966-ban született Kiskunhalason. 1990-ben szerzett diplomát a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 1989-ben a King’s College London ösztöndíjasa. 1995-ben a University of Helsinki vendégprofesszora. 1996-ban Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg vendégkutatója és tanára. Számos nemzetközi és magyar tudományos társaság, szerkesztő bizottság tagja. A UNIWORLD – Hálózati Egyetem Közhasznú Egyesület elnöke, az Európai Párbeszéd Alapítvány elnöke, az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnöke, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Média Bizottságának tagja, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság elnökségi tagja, az MTA köztestületi tagja, a Felsőoktatási és Tudományos Tanács tagja (1998-2006), a Kecskeméti Fejlesztési Tanács tagja, Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke (2002-2006). Szakmai elismerések: Pro Scientia Aranyérem (1989), Akadémiai Ifjúsági Díj (1997), Mestertanár Kitüntetés (1999), Fáy András Díj (1999), Bolyai János Emléklap (2001), Tudással Magyarországért Emlékérem (2002). 9 könyv, 74 magyar, angol és német nyelvű kommunikációelméleti, médiatudományi, nyelvészeti tárgyú tanulmány szerzője .