Szalay András

55 éves vagyok,Veszprémben születtem és nőttem fel, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolába és a Lovassy László Gimnáziumba jártam. BME gépészmérnöki és PSZF szakközgazdászi diplomáim, műegyetemi doktorátusom, francia felsőfokú és angol társalgási nyelvismeretem van. Az MTA MÜKKI-ben K+F-el foglalkoztam két évtizedig. A Veszprémi Regionális Innovációs Centrum ügyvezető igazgatója voltam, majd az Információs Társadalom Kht regionális irodáját vezettem, ahol informatikai fejlesztési pályázatok kezelésében vettem részt. Elvégeztem a Nemzetközi Bankárképző Központ Strukturális Alapok tanfolyamát, majd ECDL vizsgát tettem. Megyei irodavezetője voltam a MAG Zrt-nek, ahol GVOP és GOP pályázatokkal foglalkoztam. Veszprémi kisiskolás koromtól kezdve mintegy 20 éven keresztül a vívósportban versenyeztem és 8 évet edzőként is dolgoztam. Szüleim banktisztviselők voltak. Műegyetemista fiam 21, gimnáziumi tanuló lányom 16 éves, feleségem köztisztviselő. Érdekel a fotózás, a kulturális turizmus, a természet. A közélettel 1989 óta foglalkozom szabaddemokrataként. Háromszor indultam országgyűlési képviselő választáson. Veszprémben 1994 óta vagyok önkormányzati képviselő, liberális frakcióvezető. Egy évtizeden keresztül az SZDSZ megyei elnöke, jelenleg városi elnöke vagyok. 2007 ősze óta tagja vagyok az EU Régiók Bizottságának, ezen belül az EDUC szakbizottságnak és az ALDE frakciónak, ahol az információs társadalom szóvivője is vagyok. Rapportőre voltam az i2010 stratégiáról készített RB véleménynek, számos konferencián és szemináriumon illetve vitafórumon szerepeltem. Pozitív életszemlélet jellemez. Mindent szeretek azonnal elintézni. A politika számomra az együttműködés művészetét jelenti. A 2009-es EP választásokon való részvételemet szüleim emlékének szentelem.