Szájer József

• warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 643.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 255.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 260.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 261.

Személyes adatok: Születési hely, idő: Sopron, 1961. szeptember 7. Családos, egy lánygyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: Jogász, Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar (1986) Kutatás, Michigan Egyetem Jogi Kar (1988-1989) Tanulmányok, Oxford Egyetem Balliol Kollégium (1986-1987) Politikai tevékenység: Az Európai Parlament képviselője (2004-) Az Európai Néppárt-Európai Demokraták Képviselőcsoport alelnöke (2004-) A Magyar Néppárti Képviselőcsoport vezetője (2004-) Az Európai Parlament megfigyelő tagja, a magyar néppárti megfigyelőcsoport vezetője (2002- 2003) Az Európai Konvent tagja (2002-2004) A Fidesz frakcióvezetője (1994-1997, 1998-2002) A Fidesz alelnöke (1994-2003) A Magyar Országgyűlés alelnöke (2002-2004) A Magyar Országgyűlés Európai Integrációs Bizottságának elnöke (1998-2002) A Magyar Országgyűlés képviselője (1990-2004) Az Ellenzéki Kerekasztal tagja (1989-1990) A Fiatal Demokraták Szövetsége alapítója (1988) Korábbi munkahelyek / pozíciók: Tanársegéd, ELTE Állam-és Jogtudományi Kar, Római Jogi Tanszék (1986-1996) Kari Tanács Tagja, ELTE Állam-és Jogtudományi Kar (1988-1990) Közéleti tevékenység: Terror Háza Múzeum alapítója Magyar Oxford Társaság elnöke (1997-2003) Magyar Új Atlanti Kezdeményezés alelnöke (2001-) Magyar Atlanti Tanács alelnöke (1994-2003) Nyelvtudás: Angol, francia, spanyol, német, orosz Publikációk: Jogállam, szabadság, rendszerváltoztatás (Budapest, 1987) Kitüntetések, díjak, egyéb: II. Erzsébet brit uralkodó Knight Commander of St. Michael and St. George kitüntetés (1999)

Hivatalos honlap
Személyes honlap

Idézetei