Szabó László István

1962-ben született Kiskunfélegyházán. Nős, egy gyereke van. A középiskola elvégzése után 6 évet dolgozott az Integrál ÁFÉSZ-nál. 1988 és 1989 között KISZ munkatárs. 1989-től egyetemi tanulmányokat folytat. 1994-ben szociológusként végez az ELTE Szociológiai Intézetében, majd doktori képzésen vesz részt. 1996-ban marketing szakközgazdász végzettséget szerez a Kereskedelmi, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Főiskolán. 1997-ben az ELTE ÁJK-án politológiából diplomázik. Ösztöndíjjal az Egyesült Államokban és Belgiumban végez kutatásokat. 2004-ben az ELTE-n szociológiai tudományokban doktori címet kap. 1998-ban a Művelődési- és Közoktatási Minisztériumban civil kapcsolatok referens. 2000-től a Decilis Társadalomkutató ügyvezetője. 2002-től a Miniszterelnöki Hivatalban főosztályvezetőként, kormány-főtanácsadóként társadalompolitikai elemzésekkel foglalkozik. 2006-tól a Honvédelmi Minisztériumban miniszteri főtanácsadó. Angol és orosz nyelvismerettel rendelkezik.