Szabadkai Tamás

1976. december 24-én született Székesfehérváron. Nőtlen, párkapcsolatban él, egy gyermeke van. 1995-ben érettségizett a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumban. 1995-től a Pécsi Tudományegyetem (korábban: Janus Pannonius Tudományegyetem) Állam- és Jogtudományi Karán, jogász szakon folytatta tanulmányait, 2000. májusában szerezte meg ’summa cum laude’ minősítéssel jogi diplomáját. 2004-ben jogi szakvizsgát tett, 2004. július 1-től ügyvéd. 2002. tavaszától az MSZP sárbogárdi szervezetének tagja, 2004. őszétől a helyi szervezet elnökségének, valamint az MSZP kongresszusának tagja. 2007. januárjától az MSZP Sárbogárdi és Fejér Megyei 6. sz. EVK Elnöke, valamint a Fejér Megyei Területi Szövetség Alelnöke. A 2002. évi helyhatósági választásokon Sárbogárd város 2. sz. választókörzetében egyéni képviselőként szerzett mandátumot, 2002. októberétől 2006. őszéig Sárbogárd város társadalmi megbízatású alpolgármestere. 2006 őszétől egyéni képviselő Sárbogárd városban, valamint a Fejér Megyei Közgyűlés tagja. 2008. szeptember 15-től országgyűlési képviselő, területi listán szerzett mandátumot.

Hivatalos honlap