Surján László

• warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.module on line 643.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 255.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 260.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/date/date/date.theme on line 261.

Személyes adatok: Születési hely, idő: Kolozsvár, 1941. szeptember 7. Családos, három gyermek, kilenc unoka Tanulmányok, végzettség: Teológiai: Kalazantinum Hittudományi Főiskola, 1959-1962 Orvosi: Budapesti Orvostudományi Egyetem, 1963-1969 Végzettség: általános orvos 1969 Norvég állami ösztöndíj 1976 Orvostudományok kandidátusa 1981 Politikai, közéleti tevékenység: Európai Parlament képviselője (2004 - ) A frakcióvezetés (büró) tagja A költségvetési bizottság tagja A régiófejlesztési bizottság póttagja A frakció bioetikai munkabizottságának alelnöke Európai Parlament megfigyelő tagja 2003-2004 Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének képviselője 1998-, alelnöke 2000-2002 A közgyűlés néppárti frakciójának első frakcióvezető-helyettese 2000-2004 Az Európai Kereszténydemokrata Unió alelnöke 1993-1999 Egészségügyi Világszervezet Európai Bizottságának elnöke 1992-1993 Országgyűlési képviselő 1990-2004 Külügyi Bizottság alelnöke 1998-2002 Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság, elnök 1994-1998 Népjóléti miniszter (1990-1994) Kereszténydemokrata Néppárt, elnök 1990-1995, alelnök 1995-1996, 2002- Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, elnök, társelnök 1997- Korábbi munkahelyek / pozíciók: Egyetemi docens 1986-1990 Tudományos főmunkatárs 1981-1986 Tudományos munkatárs 1972-1981 Orvos-továbbképző Egyetem, Budapest 1970-1990, központi gyakornok 1969-1972 Budapesti Orvostudományi Egyetem 1969-1970, tanársegéd Egyesületi tagság: Új Atlanti Kezdeményezés (alelnök 2002 - ) Nagycsaládosok Országos Egyesülete (alelnök 1987-1990) Nyelvtudás: angol Egyéb: 48 értekezés (többnyire angolul) az orvostudomány tárgyköréből ”Rajtad is múlik” címmel cikkek és beszédek gyűjteménye a KDNP kiadásában (Budapest, 1994) Újságcikkek, könyvfejezetek.

Hivatalos honlap

Indítványai

Értékelés Indítvány Típus
módosító javaslat a T/4459. sz. törvényjavaslathoz módosító javaslat