Skaliczky Andrea

42 éves – jogtanácsos, uniós jogi szakjogász 2 gyermek édesanyja Tanulmányok: 1992. jogi diploma - Janus Pannonius Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar 1995. jogi szakvizsga 2003. Európai uniós szakjogász - Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Kar 2005. közbeszerzési tanfolyamok Munkahelyek: 1990-1992. Munkásművelődési Központ – a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vezetője 1992-2000. OTP Bank Rt. 1999-2005. között a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza – Dunaújváros Táncszínházának művészeti munkatársa 2000-2003. GYED-GYES 2003-2007. JOGART Bt. Jogtanácsos 2004-2007. Kultúra 2000. – „Glitterbird” Kultúra Kicsiknek – Európai Uniós gyerekszínházi projekt 2007. Dunaújvárosi Főiskola – jogtanácsos Politikai megbízatások: 1998. belép az SZDSZ dunaújvárosi szervezetébe. Az 1998. évi önkormányzati választáson: - egyéni körzetben képviselőjelölt (7,75%). A választásokat követően a dunaújvárosi önkormányzat kulturális bizottságának külső szakértője. 1999-2007 között a helyi szervezet ügyvivője. A 2002-es választásokon: - Fejér megye 3. választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje(7,95%), - Dunaújvárosban az SZDSZ polgármester-jelöltje (9,59%), - egyéni körzetben képviselőjelölt (12,82%). Listáról önkormányzati képviselői mandátumot nyer: - az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság elnöke, - a Közbeszerzési Tanácsadó Testület tagja, - a Vagyongazdálkodási Bizottság tagja, - a Kulturális Bizottság alelnöke. 2003 évtől: a Fejér megyei választmány tagja. 2005. évtől: - a megyei választmány elnökségi tagja, - az OT megyei delegáltja. A 2006. évi választásokon: - Fejér megye 3. választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje(14,51%), - Dunaújvárosban az SZDSZ polgármester-jelöltje (8,34%), - egyéni körzetben képviselőjelölt (9,41%). Listáról önkormányzati képviselői mandátumot nyer: - az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság elnöke. 2007. évtől: - a helyi szervezet elnöke, - a Fejér megyei választmány elnökségi tagja, - az OT elnökségi tagja. 2008. évtől: - az OT tagja a 20-as listáról.