Schöpflin György

Személyes adatok: Születési hely, idő: Budapest, 1939. november 24. Családos, három gyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: Jean Monnet professzor (1998-2004) Európa Kollégium, Bruges (1962-1963) Glasgow-i Egyetem, MA (1960), LLB (1962) Korábbi munkahelyek / pozíciók: Bolognai Egyetem Politikatudományi Tanszékén vendégprofesszor (2004-) Londoni Egyetem Kelet-Európai Intézet tanára (1976-2004) BBC kelet-európai tudósítója (1967-1976) Királyi Nemzetközi Kapcsolatok Kutatóintézete – Chatham House (1963-1967) Politikai, közéleti tevékenység: Európai parlamenti képviselő 2004 óta EP Külügyi Bizottság tagja (2004-) EP Alkotmányügyi Bizottság póttagja (2004-) EP Védelem- és Biztonságpolitikai Albizottság póttagja (2006-) Az EU-Törökország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttségi tag (2004-) Agora (Civil Parlament) koordinátora (2007) United Europe, United History informális munkacsoport alapító tagja EU-Russia Centre Advisory Board tagja (2007) Főbb publikációk: Politics in Eastern Europe 1945-1992 (Blackwell, 1993) Nations, Identity, Power (Hurst, 2000) Myths and Nationhood (Hurst, 1997 Geoffrey Hosking) Nation Building in the Balkans: Dilemmas on the Eve of the 21st Century (Longo, 1998, Stefano Bianchini) Az identitások dilemmája (Attraktor, 2004) Nyelvtudás: Angol, francia, német

Hivatalos honlap