Schmitt Pál

Személyes adatok: Születési hely, idő: 1942. május 13. Budapest Családos, három gyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: Címzetes egyetemi tanár (1994) Doktori cím Testnevelési Egyetem (1992) Okleveles közgazdász, Közgazdaságtudományi Egyetem (1965) Politikai, közéleti tevékenység: Európai parlamenti képviselő 2004 óta A Magyar Néppárti Képviselőcsoport elnöke (2004-) EP Kulturális és Oktatási Bizottságának alelnöke (2004-) EP Környezetvédelmi Bizottságának póttagja (2004-2006) EP EU-Horvátország Közös Parlamenti Bizottságának elnöke (2004-) EP EU-Japán Közös Parlamenti Bizottságának póttagja (2004-) A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnöke (2003-2007) Magyar Köztársaság nagykövete Svájcban (1999-2002) Magyar Köztársaság nagykövete Madridban (1993-97) Népstadion és Intézményei, főigazgató (1980-83) Hungarhotels Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat (1966-1980) Hotel Astoria, Hotel Fórum, igazgató-helyettes Sportvezetői tevékenység: Nemzeti Sporttanács tagja (2004-) Olimpikonok Világszövetségének elnöke (1999-2007) Nemzetközi Olimpiai Bizottság protokollfőnöke (1999-) Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke (1995-1999) Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sport és Környezetvédelem Bizottság elnöke (1995-) Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (1990-) Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja (1983-) OTSH alelnök - MOB főtitkár (1983-1988) Sportolói múlt: Kétszeres olimpiai bajnok (párbajtőr csapat 1968, 1972) Kétszeres világbajnok (1970, 1971) Nyelvtudás: Angol, német, francia, spanyol, orosz Kitüntetések, díjak: Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt, 1992 Spanyol Katolikus Izabella Nagykereszt, 1997 Japán Szent Hagyaték Arany-Ezüst Csillagja, 1998

Hivatalos honlap
Személyes honlap