Sárdy Barbara

Sopronban születtem, 1976. július 17-én. Szüleim orvosok, három öcsém van. Férjem, Papp Gyula, zongorista-zeneszerző. Két kislányunk született, Zsuzsanna 2006-ban és Georgina 2008-ban.

Sopronban érettségiztem 1994-ben, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumban. Iskolai éveimet végigkísérte a zene-, a nyelvtanulás, valamint a sport. Cselgáncsoztam – serdülő korosztályban, magyar bajnok voltam 1989-ben –, angol középfokú C típusú nyelvvizsgámat pedig 1994-ben tettem le.

Hivatásom a zene lett. 8 évig zongoráztam, ezután a Soproni Petőfi Színház tanodásaként kezdtem el énekléssel foglalkozni, 17 éves koromban. Ezt a mesterséget azóta is folyamatosan tanulom. Az OSZK Kőbányai Zenei Stúdiójába 1996-tól 1999-ig jártam, a záróvizsgákkal előadóművészi képesítést és nemzetközi működési engedélyt szereztem.

2002-ben jelentkeztem a Budapesti Corvinus Egyetemre, itt a kertészmérnöki karon, gyógynövénytermesztés szakon végeztem 2006-ban.

Eddig három szólólemezem jelent meg: Mother Funker: Loving (2000), Sárdy Barbara: Forr a dalom (2002), Sárdy Barbara: Valóban nem álmodom (2003). Most éppen az új CD-m dalainak megírását tudhatom magam mögött. A „Magyar akarok maradni!” című album anyagát nyártól már a zenekarommal mutatjuk be országszerte. Színdarabírással is próbálkozom, jelenleg egy rockoratórium szövegkönyvén dolgozom.

Politizálni 1999-ben kezdtem el, de nyugodt szívvel kijelenthetem: egyetlen írásom, beszédem, dalom sem született valamely párt érdekei mentén, hanem mindig kizárólag az egyetemes magyar érdek nevében.

Elvállaltam a Jobbik felkérését az EP-lista 15. helyére azért, mert hiszem, hogy „egységben az erő”, s úgy érzem, hogy a mai magyar történelmi hadszíntéren, ebben a csapatban lehetek a leghatékonyabb, nemzetem szolgálatára.