Rauschenberger Péter

1968. május 7-én születtem Nagykanizsán, itt is nőttem fel. Magyar állampolgár vagyok. Érettségi után fizikát és filozófiát tanultam az ELTE-n, Debrecenben, a CEU-n és Oxfordban, analitikus filozófus vagyok. Vallásfilozófiát tanítok a Debreceni Egyetemen. Júliusban védem a szabad akarat metafizikájáról szóló disszertációmat. A fizikán és a filozófián kívül még teológiai és társadalomtudományi tárgyakat tanultam a Szent Ignác Kollégiumban. A kilencvenes évek második felében az oktatáspolitikai és az oktatási közigazgatás területén dolgoztam a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban, a Felsőoktatási Pályázatok Irodájában, melynek alapító igazgatója voltam, és az Európai Bizottság oktatásért és szakképzésért felelős főigazgatóságán. A kétezres években elsősorban fordítóként dolgoztam a saját cégemben. 1990-től részt veszek a közéletben. 1993-ig a Fidesz tagja voltam, tisztséget vállaltam megyei és országos vezető testületeiben. 1991-től 1994-ig a Katolikus Egyetemisták és Főiskolások Egyesületének tagja voltam. 1994-től 2003-ig tagja voltam az SZDSZ-nek. 2003-tól öt éven át tagja voltam az ORTT Panaszbizottságának. 2005-től az LMP megalapításáig a Védegylet Szervezőbizottságában dolgoztam. Az LMP egyik szervezője, alapítója vagyok. A programalkotás szervezése és a programdokumentumok szerkesztése a fő feladatom. Közéleti tárgyú írásaim főként a HVG-ben és az Élet és Irodalomban jelentek meg. Többségük elérhető az interneten. Az angol nyelvet magas szinten beszélem. Németül olvasok. Tanulom az olasz nyelvet.