Pusztai Erzsébet

1952-ben születtem Budapesten. 1977-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen és ettől az évtől Ajkán dolgoztam a kórház belgyógyászati, majd fertőző osztályán adjunktusként. 1982-ben belgyógyászatból, 1985-ben fertőző betegségekből szakvizsgáztam. Több közleményem jelent meg orvosi szaklapokban, 1987-ben elnyertem az Infektológiai Társaság pályadíját.

Az 1990. évi országgyűlési választáson a Magyar Demokrata Fórum színeiben indultam, és a Veszprém megyei 1. sz. választási körzetben lettem egyéni képviselő. A rendszerváltó Parlament megalakulása után a Szociális- Családvédelmi- és Egészségügyi Bizottság tagja voltam 1992. májusáig. Ezután felkérést kaptam néhai Antall József miniszterelnök úrtól a Népjóléti Minisztérium politikai államtitkári posztjára. Ezen beosztásomban vezető szerepet vállaltam többek között a Magzatvédelmi Törvény és a hozzá csatlakozó rendeletek megalkotásának parlamenti vitáiban, valamint a Családvédelmi Szolgálat kialakításában. Az államtitkári feladatokat az 1994-es országgyűlési választásokig láttam el.

1994-ben az MDF országos listáján jutottam be a Parlamentbe. A Magyar Demokrata Néppárt alapító tagja, 1996-os megalakulásától parlamenti frakciójának helyettes vezetője vagyok. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság, valamint 1994-től 1996-ig a Költségvetési Bizottság munkájában vettem részt. Közel 700 alkalommal szólaltam fel, ebből 116 kérdést intéztem a kormány tagjaihoz, 266 törvénymódosító javaslatom volt, melyek egy részét el is fogadták

1998 és 2002 között ismét országgyűlési képviselő voltam. 1998. július 14. és 2000. május 31. között az egészségügyi minisztérium politikai államtitkára voltam. Jelenleg a Magyar Demokrata Fórum népjóléti kabinettjének vezetője vagyok.

Hivatalos honlap