Őry Csaba

Személyes adatok: Születési hely, idő: 1952. május 12. Családos, két gyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: Egyetemi doktor, ELTE AJTK, 1978 Politikai, közéleti tevékenység: Fidesz: Országos Választmány, tag (2005 - ) Munkaügyi és Foglalkoztatási Műhely, vezető (1996 - ) Budapesti Választmány, tag (1998 - 2004) Magyar Országgyűlés: Képviselő (1998 - 2004) Foglalkoztatási és Szociális Bizottság, alelnök (1998; 2002-2004) IPU (Inter-Parlamentáris Unió), magyar-vietnami-kambodzsai-laoszi tagozat vezetője (2002-2004) Magyar Köztársaság kormánya: Miniszterelnöki Hivatal, politikai államtitkár (2000-2002) Szociális és Családügyi Minisztérium, politikai államtitkár (1998-2000) A szlovák-magyar vegyes bizottság szociális albizottságának elnöke (1998-2002) A magyar kormány képviselője a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetben (1998-2002) Európai Parlament: Megfigyelő (2003-2004), Európai Néppárt - Európai Demokraták (ENP-ED) Képviselő (2004 - ), ENP-ED Foglalkoztatási és Szociális Bizottság, ENP-ED helyettes koordinátor (2004 - ) Fejlesztési Bizottság, póttag Délkelet-Ázsia országaival és a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) folytatott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja EU-Macedónia volt Jugoszláv Köztársaság parlamenti vegyes bizottságba delegált küldöttség tagja ENP-ED Munkavállalói és Szociális Tagozat, elnök (2004-2007; 2007 - ) Korábbi munkahelyek / pozíciók: Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutató Intézet, tudományos kutató (1995-ig) Eötvös Lóránd Tudományegyetem, óraadó Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, alapító és szóvivő (1988) Liga Szakszervezetek, alelnök (1988-1993), ügyvivő (1994) Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, igazgatótanácsi tag (1998-2000) Nemzetközi Munkaügyi Konferencia Határozati Bizottságának elnöke (2000) A Magyar Állandó Értekezlet foglalkoztatási, szociális és egészségügyi bizottságának tagja (1998-2002) Nyelvtudás: Francia, angol Kitüntetések, díjak, egyéb: Év Képviselője Díj az Európai Parlamentben (2006)

Hivatalos honlap
Személyes honlap