Mile Lajos

Debrecenben születtem, 1958. december 14-én. Tehát elég öreg vagyok. A Szatmár megyei Kisnaményban nőttem fel. Felső tagozatba Jánkmajtisra jártam aztán a gimnáziumot Debrecenben végeztem a KLTE Gyakorló Gimnáziumában. Úgy láttam, egyetemre kellene járni, felvételiztem a KLTE magyar-francia szakára, gondoltam hátha, és mégis fölvettek.1983-ban megkaptam a diplomámat, majd tanítottam több helyen. Nősülésből kifolyólag Miskolcra kerültem, tanítottam, ismét katonának vittek. Dolgoztam a múzeumban irodalomtörténészként. Kritikákat, recenziókat írtam, politizáltam. A nyolcvanas évek vége felé alapítottam MDF-et, egy kicsit SZDSZ-t is, meg FIDESZT is, lapot szerkesztettem, helyi ellenzéki kerekasztal megbeszéléseket vezettem, sürögtem-forogtam. 1990-ben országgyűlési képviselőnek választottak, elváltam, megnősültem, Kistokajba költöztem, meg Budapestre. Az Országgyűlésben dolgoztam a Honvédelmi Bizottságban, majd a Kulturális Bizottságban. Tagja voltam az un. nemzeti liberális csapatnak. Elvegyültem, kiváltam, alapítója, majd országos alelnöke lettem a szép emlékű Magyar Demokrata Néppártnak. Az 1994-es nagy ruha után négy évig még tagja voltam a megyei közgyűlésnek, aztán 1998-ban felhagytam az aktív közéleti tevékenységgel. Cikkeket írtam a Magyar Hírlapba, Népszabadságba, jelenleg pedig önálló rovatom van az internetes Zóna című magazinban. Visszaemlékezéseket írok, fecsegek, mondom, elég öreg vagyok. Továbbra is Kistokajban élek, három fiam van, közben elvégeztem a helyi egyetem közgazdasági karán egy kurzust, másoddiplomát kaptam, okleveles Európa szakértő is vagyok. Csináltunk egy sikeres irodalmi folyóiratot, Műút a neve. Az OFFI regionális irodáját vezetem. Politikai nézeteimet tekintve konzervatív vagyok, meg vagyok liberális is, meg biztosan vagyok olykor baloldali. Nehezen igazodok el magamon. Keresem a kákán a csomót, legtöbbször meg is találom. Nem örülök neki, nem mindig kellene. Szkeptikus vagyok és néha merész. Felhívták a figyelmemet az LMP-re mondván, hogy LEHET MÁS A POLITIKA. Jó, megnézem. Megnéztem, tetszik. Talán tudok segíteni. Segíteni akarok. Nem vagyok még olyan öreg.

Hivatalos honlap