Mező János

1983 január 17-én születtem Szegeden. Onnan a nyugati határszélre költöztünk – az Őrség kapujában, egy régi vízimalomban nőttem fel a Zala mellett, egy nagy vegetáriánus család harmadik gyermekeként. A művészeti gimnázium elvégzése után Zalából Pécsre költöztem; jó két éve államvizsgáztam a Pécsi Tudományegyetem Földrajz szakán, másfél évet szociológiát, egy évet környezettant tanultam. A zöld mozgalom szerves tagja 2002 óta vagyok, tevékeny szerepet vállaltam a Zengő megvédésében is. Alapító tagja vagyok a pécsi Lehet Más a Világ! Aktivista Klubnak, dolgoztam Pécsett 2007/2008-ban mint környezeti tanácsadó. 2006 óta részt veszek kistérségi-, régiós-, országos szinten a területfejlesztési/döntéshozatali folyamatokban, mint civil delegált. Két évig képviselem küldöttként a magyarországi természetvédő civil szervezetek véleményét az Országos Területfejlesztési Tanácsban, valamint az Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórumban. Jelenleg egy környezetvédelmi alapítványnál dolgozom, mint program-koordinátor. Mindeközben a családi keramikusműhelyünkben tevékenykedem, gyerektáborokat, alkotótáborokat szervezek, alkotással föloldva a sok-sok diszharmóniát, amit a világban tapasztalok. Szeretem a humort, a gandhiánus gondolkodást, az őszinte együtt zenélést, a szavakat tetté formálni, az érintetlen természetet szemlélni, a macskáimat simogatni, a kutyánk szemébe nézni. Lelkes bringás vagyok. Az önvédelmen kívül elvetem az erőszak minden formáját, a versengés helyett az együttműködésben hiszek. Hiszek abban, hogy most együtt változtathatunk közös sorsunkon! Arra tart a világ, amerre hagyjuk, hogy tartson!