Magyar Levente

Személyi adatok: Név: Dr. Magyar Levente Születési hely, idő: Szentgotthárd, 1945. február 16. Családi állapot: nős Végzettség: 1978. Semmelweis Orvostudományi Egyetem sebész szakvizsga 1967-1974 .Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi diploma 1959-1963. Budapest Piarista Gimnázium érettségi Munkahelyek: 1991-2006. Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke 1990-2006. Jászberény Város Önkormányzata polgármester 1974-1990. Erzsébet Kórház Jászberény sebész főorvos, mely időtartam közben 1985-1988. között sebész konzultáns Algériában. Jelenlegi feladataim: Tagja vagyok az EU Régiók Bizottságának, ezen belül a RELEX szakbizottságnak. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megyei képviselője, valamint képviselem az Egészségügyi Minisztériumot az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsban. Kitüntetéseim: 1993. októberében a kisvárosi önkormányzatok településfejlesztési tevékenységének összehangolásáért, a települési önkormányzatok érdekeinek eredményes képviseletéért a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje kitüntetésben részesültem, melyet Göncz Árpád köztársasági elnök adott át. 1997. március 21-én elnyertem az „Év Polgármestere” címet, melyet Kuncz Gábor belügyminiszter adott át. 2003. március 15-én A KÖZ SZOLGÁLATÁÉRT ÉRDEMJEL” arany fokozatát vettem át, melyet dr. Lampert Mónika belügyminiszter adott át. 2003. augusztus 20-án Mádl Ferenc a Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét adta át, melyet a magyar önkormányzatiság kialakításában és nemzetközi elismertetésében játszott kiemelkedő szerepem elismeréseként kaptam. Több publikációm jelent meg a MAGYAR KÖZIGAZGATÁS szakfolyóiratban az önkormányzatok finanszírozási, egészségügyi, szociális feladatai tárgykörében: 1992-ben „Szociálpolitika és egészségügy az önkormányzatok szemszögéből”, 1993-ban „Kórházak önkormányzati tulajdonban”, 1994-ben „Önkormányzati normatívák és a reform egy kisváros szemszögéből”, 1997-ben „Az önkormányzatok és a harmadik szektor együttműködési lehetőségei egy kisvárosban” címmel.