Korondi Miklós

Korondi Miklós 1955-ben született, 1984 óta családjával együtt Cegléden él. A MÁV Vezérigazgatóságon dolgozik, mint forgalmi szabályozási szakértő. 1997-ben a Budapesti Műszaki Egyetem TTK Műszaki Szakoktatói szakán szerzett diplomát. A Közlekedéstudományi Egyesület és a Keresztény Vasutasok Egyesület tagja. Felesége óvónő, egy gyermekük van.

Erdélyi gyökerekkel rendelkező, kikristályosodott igazságérzete, erős nemzeti identitása és az elszakított nemzetrészeken élő magyarok sorsa iránti érzékenysége nagyban befolyásolta politikai gondolkodásának alakulását. 2004. február 6-án megalakította a Jobbik Magyarországért Mozgalom ceglédi szervezetét, melynek elnökévé választották. 2008 szeptemberétől a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pest megyei elnöke.

Véleménye szerint az Európai Uniót fövenyre építették, mely nem a Nemzetek Európájának megteremtésén, hanem egy „Európai Egyesült Államok” felépítésén fáradozik. Vallja, hogy a globalizálódó világban, az európai nemzetek gazdasági és kulturális versenyében csak egy erős nemzeti identitással rendelkező közösség képes sikereket elérni és magát megvédeni. Ezért fontos küldetésnek tartja EU-s képviselőjelöltként Európa legnagyobb jogfosztott kisebbségének, a Kárpát-medencei magyarságnak a védelmét és érdekeinek képviseletét.