Kopiás Attila

Kopiás Attila Steve hat éve, az iraki háború kitörése előtt rendezett Békelánc demonstráció óta önkéntese a Humanista Mozgalomnak. Tevékenységét eleinte az ekkor újrainduló Humanista Pártban kezdte az Emberi Jogi Titkárság szervezőjeként. Ebből az időből számos, kisebbségek helyzetével foglalkozó kezdeményezés köthető a nevéhez, mint például az első alkalom, amikor magyarországi párt síkraszállt az azonosneműek házasodási jogáért. 2004-ben részt vett a Zengői lokátor elleni demonstráción, az első fáklyás Békejel megszervezésében, majd az Ahimsa Csoport tagjaként a Parlament karzatáról szórólapokat szórva tiltakozott Magyarország iraki szerepvállalása ellen. Ezidőtájt a csatlakozó érdeklődőkkel megalapította a ma Ifjú Humanisták néven ismert önkéntes csoportot, amiben azóta is tevékenykedik. 2005-től kezdeményező szerepet vállalt a Békejelek szervezésében, elérve, hogy ezek mostanra egy egész világra – így a hazai vidéki városokra is – kiterjedő hagyománnyá váljanak. 2008-ban részt vett a TB privatizációról szóló törvény visszavonásához vezető TB-Mentők kampányban, majd az áprilisi antifasiszta demonstráción másokkal együtt névvel és elérhetőséggel állt ki a hazai szélsőjobb megfélemlítő kampánya ellen. 2008. nyarán három héten keresztül szolidaritási éhségsztrájkkal vett részt a Csehországba tervezett USA katonai bázis elleni nemzetközi kampányban. Heti rendszerességgel tart aktív erőszakmentességgel foglalkozó találkozókat, folyamatosan kísérletezik az önszerveződés új formáival. Tevékenységét a Humanista Mozgalom összes aktivistájához hasonlóan önkéntesen, saját maga által finanszírozva végzi. Jelenleg szabadúszó programozóként és informatikai tanácsadóként dolgozik, szakterülete a webes felületek látássérültekre történő optimalizálása. Jelenleg szabadúszó programozóként és informatikai tanácsadóként dolgozik, szakterülete a webes felületek látássérültekre történő optimalizálása.