Kolompár Orbán

Kolompár Orbán Kiskunmajsán született 1963. szeptember 24-én. Cigány származású mezőgazdasági munkásszülők legidősebb gyerekeként. 1982-ben mezőgazdasági munkásként kezdett el dolgozni a Kiskunmajsai Petőfi Termelőszövetkezetben. Rá két évre, 1984-ben a Magyar Posta Hálózatépítő Vállalatához helyezkedett el Szegedre, ahol munkavezetőként dolgozott 1988-ig. Tanulmányait Budapesten végezte, 1989-ben szerzett földmérői oklevelet, majd 1999-ben a Kertész tanodában ECDL és Szoftverüzemeltetői végzettséget szerzett. 1988-tól 1994-ig a Budapesti Bicko Bt-nél dolgozott munkavezetőként. Politikusi pályafutása: Saját elmondása alapján 1991 óta politizál. 1994-ben a helyi kisebbségi önkormányzat elnökévé választották, de már második ciklusban tagja volt Kiskunmajsa város önkormányzatának is, ahol a vagyongazdálkodási bizottságot vezette. 1997 februárjában alakította meg több társával együtt a Bács-Kiskun Megyei Cigány Érdekképviseleti Szervezeten belül A „Cigányság Foglalkoztatásáért” Közhasznú Társaságot, melynek főállású igazgatója lett. 2003-tól az Országos Cigány Önkormányzat elnökeként tevékenykedik. Az önkormányzatban a napi operatív teendőket lát el, felügyeli az OCÖ hivatalát és intézményeit. Hatásköre alá tartoznak a területfejlesztési, a szociális-egészségügyi, a környezetvédelmi-vízügyi, a foglalkoztatási kabinetek is. 2005-ben többek között alapítója volt az Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak, amely elindult a 2006-os parlamenti választásokon, de csak pár százalékot ért el, az Országgyűlésbe nem jutott be.