Kerék-Bárczy Szabolcs

Székesfehérvárról származom, azonban felsőfokú tanulmányaimat Budapesten folytattam és a Külkereskedelmi Főiskolán szereztem külkereskedelmi szaküzemgazdász diplomát 1992-ben. 1994-ben ugyanitt megszereztem a Public Relations szaküzemgazdász minősítést is, majd 1995-1997 között a Harvardon (John F. Kennedy School of Government) szereztem diplomát(Master in Public Policy). Szakma és MDF Pályámat a miniszterelnöki hivatalban kezdtem: a miniszterelnök kabinetfőnökének titkára voltam 1992-től 1994-ig, majd az MDF országgyűlési képviselőcsoportjában képviselő tanácsadójaként, az MDF frakció gazdasági kabinetjének titkáraként dolgoztam 1995-ig. Közben 1994-95 között visszahúzott a szívem a főiskolámba, ahol adjunktusként oktattam. 1997-98 között a Matáv Rt. lobbistájaként tevékenykedtem, majd 1998-99 között visszatértem a Miniszterelnöki Hivatalba mint a miniszter kabinetfőnöke. 1999-2001 között a Külügyminisztériumban dolgoztam a külügyminiszter főtanácsadójaként, majd 2001-04 között az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyar Köztársaság Los Angeles-i főkonzulja lehettem. Innen kicsit visszakanyarodott az utam a magánszférába, hiszen 2004-06 között az Euro-Phoenix Pénzügyi Tanácsadó Kft. igazgató helyettese voltam, azonban 2006-tól ismét a politikában tevékenykedem: az MDF Országos Elnökségének tagja, a Külügyi Kabinet vezetője és a párt szóvivője vagyok. Tudás és tanácsadás Természetesen a politika mellett számos egyéb tevékenységet is folytatok, mert a szakmám szerelmeseként számos amerikai egyetem, valamint nemzetközi konferencia eladója voltam és vagyok nemzetközi politikai és gazdasági kapcsolatok témakörében. Ezen felül 1997-2001 között a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének Országgyűlés által választott tagja voltam, 2004-ben pedig a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes docense lettem. Kommunikáció és a biztos háttér Nagy hangsúlyt fektettem mindig, hogy európai emberként a befolyásos nyelveken kommunikálhassak, így angol és német nyelven felsőfokú vizsgát szereztem. Így legalább minél több nyelven tudom megismertetni a hallgatósággal a magyarságomat. Legnagyobb büszkeségem mégis családom: feleségem és kislányom, akikkel Budapesten élek.