Kaufer Virág

Budapesten születtem 1975 szeptemberében. Magyarországon éltem 29 éves koromig, itt végeztem tanulmányaim jelentős részét, és itt kezdtem civil szervezői pályafutásomat a kilencvenes évek elején a zöld és állatvédelmi mozgalom aktív tagjaként. Az ELTE bölcsészkarán végeztem filozófia szakon, emellett felsőfokú oklevelet szereztem humánökológiából és nemzetközi fejlesztéspolitikából. 2003-ban az Egyesült Királyságba költöztem, ahol a Compassion in World Farming nevű szervezetnél kaptam munkát a nagyipari mezőgazdaság reformjáért és a haszonállatok jóllétéért. Ezek után az Állatvédelmi Világszervezetnél dolgoztam kampány – menedzserként, majd 2008-ban az Oxfam nemzetközi humanitárius és fejlesztéspolitikai szervezethez kerültem, ahol jelenleg is dolgozom. Mindig olyan témák érdekeltek, ahol az ember és környezetének kölcsönhatása volt a kiindulópont. Világéletemben hittem abban, hogy környezetünkhöz való viszonyunk meghatározza egymáshoz való viszonyunkat és társadalmunkat is. Tinédzser voltam a rendszerváltás idején, de hamar megértettem, hogy négyévente feltűnni a szavazóurnák előtt nem elegendő érdekeink érvényesítéshez. Központi témám a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés, és mindig is munkám szerves részének tartottam az aktív állampolgár gondolatának és példájának népszerűsítését. Az Európai Unió intézményrendszerét és a benne rejlő lehetőségeket civil munkámon keresztül ismertem meg. EP képviselőként hazánk és Európa lakosságának hosszú távú érdekeiért állnék ki, az alapvető emberi jogok és a fenntartható fejlődés elveinek figyelembe vételével.