Karsai Péter

1950. július 27-én született a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán. Nős, felesége pedagógus. Két gyermekük van.

1968-ban a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnáziumban érettségizett. 1973-ban a Szegedi Tanárképző Főiskolán történelem-ének és zene szakos diplomát szerzett. 1973-tól egy évig a Soltvadkerti Általános Iskolában tanított, 1974-től a Jánoshalmi Általános Iskolában tanár. 1978 és 1981 között a helyi Művelődési Központ igazgatója, majd visszatért az iskolába. 1985-től igazgatóhelyettes, 1987-től 2002-ig az általános iskola igazgatója. 1988-ban a Tanterv- és Taneszközfejlesztési Országos Tanács tagja. 1991-ben elvégezte a szegedi JATE pedagógia szakát, ahol vezetéselméletből és tanügyigazgatásból államvizsgázott. 1973-1990 között a Mithras Kamarakórus karnagya, 1992-től a Honvéd Kulturális Egyesület elnöke.

1989. december 20-án csatlakozott a Magyar Demokrata Fórum jánoshalmai szervezetéhez. 1995-től az MDF Bács-Kiskun megyei elnöke és az országos választmány tagja. 2004. szeptember 25-én tartott rendkívüli tisztújítás során az országos pártelnökségbe is bekerült.

Az 1990 tavaszi parlamenti választásokon képviselővé választották Bács-Kiskun megye 10. számú, bácsalmási választókerületében. 1994-ben képviselőjelölt volt. 1994-2002 között tagja a jánoshalmi képviselő-testületnek. 1994-1998 között a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése tagja és oktatási tanácsnoka, 1998-2002-ben a testület alelnöke. 1997-1998-ban az Önkormányzati Szövetségek Tanácsának soros elnöke. A 2002. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-MDF közös Bács-Kiskun megyei listájáról szerezte mandátumát. Az Országgyűlés honvédelmi állandó bizottságának alelnöke. 2002. október 20-án ismét bejutott a megyegyűlésbe, majd újra megkapta a tanácsnoki címet. A 2004. november 8-án megszűnt, majd újjáalakult frakció tagja. November 17-től frakcióvezető-helyettes. 2004. október-decemberben az ügyrendi bizottság tagja, december 20-án átkerült a mezőgazdasági állandó bizottságba.

Hivatalos honlap
Személyes honlap

Szavazatai

Értékelés Indítvány Szavazat
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Tart.
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Tart.
a bejegyzett élettársi kapcsolatról, az ezzel összefüggő, valamint az élettársi viszony igazolásának megkönnyítéséhez szükséges egyes törvények módosításáról Tart.
módosító javaslat a T/6217. sz. törvényjavaslathoz Nem
egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról Igen
az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról Igen
a közrend, valamint az igazságszolgáltatás működésének védelme érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról Nem
módosító javaslat a T/4411. sz. törvényjavaslathoz Tart.
módosító javaslat a T/4411. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/4411. sz. törvényjavaslathoz Igen
a bejegyzett élettársi kapcsolatról Nem
a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény módosításáról Tart.
a menedékjogról Igen
módosító javaslat a T/1093. sz. törvényjavaslathoz Nem
a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról Igen
módosító javaslat a T/1093. sz. törvényjavaslathoz Tart.
egyes, az egészségügyet érintő törvényeknek az egészségügyi reformmal kapcsolatos módosításáról Nem
módosító javaslat a T/18093. sz. törvényjavaslathoz Nem
egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról Nem
a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény és a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2001. évi XXXIX. törvény módosításáról Igen