Joó Szabolcs

Temesváron születtem 1977-ben. 13 évvel később Püspökladányba költöztünk. Debrecenben, a Református Kollégium Gimnáziumában érettségiztem. A családi hagyományokat követve, felvételt nyertem a Debreceni Agrártudományi Egyetemre, ahol 2003-ban diplomáztam gazdasági agrármérnökként. 2003-ban alapított vállalkozásomnak fő tevékenysége az európai uniós pályázati tanácsadás. MDF-es életutam: 1998-ban léptem be a Magyar Demokrata Fórum Debreceni Szervezetébe. 2000-ben megválasztottak a szervezet alelnökévé, amely tisztséget 2007-ig töltöttem be. 2002-től a Hajdú-Bihar Megyei Választmány munkájában is részt vettem, és 2005-ben a Hajdú-Bihar Megyei alelnökké választottak meg. 2006-ban az MDF országgyűlési képviselőjelöltje volt. 2007-től az MDF Országos Számvizsgáló Bizottságának elnökévé választottak, mely megtisztelő feladatot azóta is ellátok az MDF küldötteinek jóvoltából. Önkormányzati szerepvállalás: 2002 óta vagyok tagja a Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. Az előző ciklusban a Pénzügyi Bizottság és a Sport bizottságban dolgoztam. A 2006-os önkormányzati választások után az MDF Képviselőcsoportjának vezetője vagyok. Jelenleg az Európai Integrációs bizottság alelnöki tisztét töltöm be. Az idén az MDF Európai Parlamenti listájának 4. helyén szereplő képviselőjelöltje vagyok, mely bizalom nagyon megtisztelő számomra. Munkám és az MDF-ben végzett tevékenységeim mellett több helyi, megyei és országos civil szervezetnek, ifjúsági egyesületnek támogatója vagyok.