John Emese

John Emese 36 éves budapesti lakos vagyok. Budafokon nőttem fel, ma Ferencvárosban élek. Diplomámat Debrecenben szereztem történelem-német és tanár szakon. Később 3 évet jártam a Budapesti Gazdasági Főiskolára. Német nyelvből felsőfokú, angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Mielőtt a politika közelébe kerültem a versenyszférában dolgoztam. Kilenc éve foglalkozom felnőttképzéssel és nyolc éve kerültem a liberális pártba, ahol először elsősorban szervezéssel, később képzésekkel foglalkoztam. Rövid időt eltöltve egy oktatási intézmény tanácsadójaként, 2002-ben bekerültem a Miniszterelnöki Hivatalba politikai tanácsadónak. Egy kormányzati projekt munkálataiban való részvétel során lehetőségem nyílt a Millenáris Parkban található, Jövő Háza oktatási programjának létrehozására. Ez szakmai kihívást és nagy büszkeséget jelentett számomra. A 2006. évi választási kampánnyal egyidejűleg visszatértem a magánszférába, ahol továbbra is felnőttoktatási munkákat vállalok. Másodszorra választottak be az SZDSZ Országos Tanácsába, ezt megelőzően az SZDSZ Új Generációjának elnöke voltam. Az őszi önkormányzati választásokon bekerültem a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol a liberális frakciót vezethetem. Szakpolitikusként természetesen az Oktatási- és Ifjúságpolitikai Bizottságban tevékenykedem és részt veszek az Esélyegyenlőségi Bizottság munkájában is. A dolgozó anyukák izgalmas és munkás hétköznapjait élem nemrégiben megszületett kisfiammal, 12 éves kislányommal és párommal.

Személyes honlap