Járóka Lívia

Személyes adatok: Születési hely, idő: Tata, 1974. október 6. Családos, két gyermek édesanyja Tanulmányok, végzettség: PhD képzés Antropológia Tanszék, University College London, UK (folyamatban) MPhil fokozat, szociálantropológia, University College London, UK (2000) MA fokozat, Politikai és szociológia szak, Közép-Európai Egyetem, Varsó (1999) BA fokozat, angol nyelvtanár, Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, Szombathely (1998) Politikai, közéleti tevékenység: Európai parlamenti képviselő (2004-) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság, tag (2004-) Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság, helyettes koordinátor (2004-) Kulturális és Oktatási Bizottság, póttag (2004-) Az Európai Néppárt és Európai Demokraták Képviselőcsoportja (EPP-ED) "A Romák valós integrációjáért" munkacsoport, programvezető (2004-) EP Anti-rasszizmus és Sokszínűség Munkacsoport; alelnök (2004-) A Dél-Ázsia országaival fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség, tag (2004-) Tagságok: Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma (Young Global Leaders), tag Romaveristas Alapítvány, kuratóriumi elnök Roma Oktatási Alap, kuratóriumi tag Roma Diplomáciai Program, High Level Group, tag Európai Roma Információs Iroda, kuratóriumi tag Kutatói munka: Etnográfiai terepmunka a budapesti Józsefvárosban (2000 – 2002) Szociológiai kutatás a Gandhi Gimnázium roma tanulóinak körében (1998 és 2001) Nyelvtudás: Angol, német Kitüntetések, díjak: Az "Év Európai Parlamenti Képviselője" díj az Igazságosság és Alapvető Emberi Jogokért kategóriában (2006) A Világgazdasági Fórum társszervezete, a Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma tagjává választották (2006)

Hivatalos honlap
Személyes honlap