Herczog Edit

1961. május 5-én született Budapesten. Férjével három gyermeket nevelnek. Székesfehérváron a Teleki Blanka Gimnázium orosz tagozatán érettségizett 1979-ben. A Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karának borász szakán 1985-tartósítóipari mérnök, és orosz nyelvi szakfordítók diplomát szerzett. Ezután 1995-ben levelező tagozaton fejezte be az ELTE portugál nyelv és irodalom szakát, melyet az Eurpean Business School-on tett abszolutórium követett. Az egyetem után a Kertészeti- és Élelmiszeripari Egyetem Borászati Tanszékén, majd a Sör- és Szeszipari Tanszéken dolgozott egyetemi tanársegédként. 1994-től a National Starch and Chemical cég magyarországi képviselője, majd kelet-közép európai managere volt. Az MSZMP-nek 1985-től, az MSZP-nek 1989-től tagja. 1998-ban, majd 2002 novemberében az MSZP Fejér megyei listájáról országgyűlési képviselőnek választották. 2007-ben tagja lett az MSZP országos elnökségének. 2004-ben az Európai Parlament képviselőjének választották az MSZP listájáról. Az EP Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottságában dolgozik. Póttagja az Ipari, Energiaügyi és Kutatás -Fejlesztési Bizottságnak, a Költségvetési Ellenőrző Bizottságnak, Továbbá tagja az EU-Kanada és az EU-EGT parlamentközi delegációknak, a Kis- és Középvállalkozás-fejlesztési és a Lisszaboni Stratégia Munkacsoportnak. Elnökségi tagja az Európai Energia Fórumnak, az Európai Internet Alapítványnak, a Fórum a Nukleáris Energia Jövőjéért, valamint a Kangaroo Csoportnak.

Hivatalos honlap
Személyes honlap