Hegedűs Lórántné

1970-ben születtem Budapesten. Szüleim matematikusok, felmenőim pedig jórészt tanítók, református lelkészek és orgonaépítők voltak. Két testvérem van, húgom biológus, bátyám orvos. Francia és angol nyelven középfokú szinten beszélek. Férjem ifj. Hegedűs Loránt református lelkipásztor, három kislányunk van. Férjem oldalán naponként szembesülhettem magyar népünk bennszülötti sorsával, melyet önkormányzati munkám során újabb tapasztalatok erősítettek meg. Kiemelt jelentőséggel bíró feladatomnak tartom, hogy a magyar föld védelmében felszámoljuk az ingatlanmaffiát és az azt kiszolgáló politikai korrupciót.

A Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségiztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szereztem építészmérnöki diplomát. Az egyetemi éveim alatt 2 szemesztert végeztem az École d’Architecture de Strasbourg-on, valamint gyakorlaton vettem részt az Université Libre de Bruxelles-en és a Politecnico di Torinon. 2006-ban pályázatírói és projektmenedzseri szakképzést kaptam a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. 2009-ben diplomázom szintén a Műegyetemen települési főépítészi szakmérnökként.

1994-től a Buváti Rt. munkatársaként dolgoztam, 2000-től az Országgyűlési Hivatal köztisztviselőjeként. Önkormányzati munkában 1997-től kezdve veszek részt, a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának tagjaként 2006-ig, 2002-től Budakeszi város önkormányzati képviselőjeként, 2006-tól a város egyik alpolgármestereként. Építészként családi házak és nyaralók tervezése mellett a református egyháznak végzett tervezői, mérnöki munkámra vagyok a legbüszkébb.