Gyürk András

Személyes adatok: Születési hely, idő: Budapest, 1972. december 2. Családos, két gyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: 1993 – 1998 Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történelem – Politológia szak 1991 – 1993 Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy Szak 1987 – 1991 Ferences Gimnázium, Szentendre Politikai, közéleti tevékenység: 2004- az Európai Parlament képviselője, az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság teljes jogú tagja, a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottság valamint a Petíciós Bizottság póttagja, az EU-Mexikó Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség alelnöke 2002-2004 a Fidesz –Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakcióvezető-helyettese, az Ifjúsági és Sport Bizottság alelnöke, a Fidesz –Magyar Polgári Szövetség Ifjúsági és Sport Kabinetjének vezetője 1998-2004 országgyűlési képviselő, a Külügyi Bizottság és az Ifjúsági és Sport Bizottság tagja 1998-1999 az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének képviselője, a Migrációs Bizottság tagja 1996-2005 Fidelitas elnöke 1995-2004 a Fidesz Országos Választmányának tagja 1988- a Fidesz tagja Korábbi munkahelyek / pozíciók: 1995 - 2000 az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Pasztorális Tanácsának tagja 1998 - 2004 a Democracy After Communism Alapítvány igazgatója Nyelvtudás: Angol, német

Hivatalos honlap