Győri Enikő

Személyes adatok: Születési hely, idő: Budapest, 1968. július 17. Családos, két kisgyermek édesanyja Tanulmányok, végzettség: Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Szak, Európa Szakirány, PhD (2000) Az École Nationale d’Administration (ENA, Párizs) által köztisztviselők számára szervezett francia nyelvű európai integrációs képzés Budapesten (1997) Századvég Politikai Iskola, közpolitikák szak (1994) Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Szak, okleveles közgazda (1992) University of Maryland (USA) féléves ösztöndíj (1992) Szakmai és közéleti tevékenység: Országgyűlés Hivatala, Fidesz frakció, EU munkacsoport, stábfőnök (2003– ) A Szabad Európa Központ ügyvezetője (2004 – ) A Budapesti Olasz Fórum elnöke (2005 – ) Az Európai Néppárt "Európai politika" munkacsoportjának magyar tagja (2005– ) A Politikatudományi Szemle állandó konzulense (2005– ) ELTE ÁJK Politológia, óraadó (2004– ) A Magyar Köztársaság római nagykövete (1999. nov. – 2003. jan.) Szakmai gyakorlat a francia Nemzetgyűlésnél (1998), az Európa Tanácsnál (1998), az Európai Bizottságnál (1995) Az EU-Magyarország Társulási Parlamenti Bizottság magyar titkára (1994 -1999) Az Országgyűlés Európai Uniós Ügyek Bizottsága tanácsadója, főtanácsadója 1992-1999 AIESEC (Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezete) szakmai gyakorlat Mexikóban (1990–1991) és Spanyolországban (1989) Publikációk: Önálló kötet: A nemzeti parlamentek és az Európai Unió, Osiris, 2004 Magyar és angol nyelven több, európai integrációs témájú kötet társszerzője Tudósítások Latin-Amerikáról és az USA-ról a Heti Világgazdaság számára (1991–1992) Nyelvtudás: Angol, spanyol, olasz, francia Kitüntetések, díjak: Az Olasz Köztársaság nagykeresztje 2002