Gönczöl András

Gönczöl András (1953) táncdalénekesi pályafutását követően 1974-től több mint tíz éven át Észak-Olaszországban idegenforgalmi területen ápolta a magyar-olasz kapcsolatokat. Itthon az újságíróiskola elvégzését követően a médiában kötött ki. 1991 elején bekerült az akkor igen népszerű Új Reflektor Magazin tévés csapatába, ahol öt éven keresztül szerkesztő-riporter volt. Több tévétársaságnak és újságnak – főleg a sport területén – külsősként is bedolgozott.

Későbbiekben az UTE, majd a BVSC sajtófőnökeként segítette a klubok munkáját, focicsapatok részére olaszországi turnékat is szervezett. Jelenleg egy nagy példányszámú, ingyenes hetilap terjesztési osztályán dolgozik. 2003 októberében csatlakozott a nem sokkal előbb párttá alakult Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, majd megalakította a XVIII. kerületi szervezetet, és annak elnöke lett. A XVIII. kerületi önkormányzatban 2006 óta külsős bizottsági tag. Két, már felnőtt gyermeke van. Németül és anyanyelvi szinten olaszul beszél.