Gál Kinga

Személyes adatok: Születési hely, idő: Kolozsvár, 1970. szeptember 6. Családos, négy gyermek édesanyja Tanulmányok, végzettség: ELTE Állam és Jogtudományi Tanszék, Budapest, egyetemi diploma (1995) Szakdiploma nemzetközi összehasonlító emberi jogok területén: „Diplome of the International and Comparative Law of Human Rights', International Institute of Human Rights, Strasbourg, (1993) Politikai, közéleti tevékenység: Európai parlamenti képviselő (2004-) EP Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság, tagja (2004-) EP Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság, Alelnök (2007-) EP Külügyi Bizottság póttagja (2004-) EP Emberi Jogi Albizottság tagja (2004-) EP EU-Románia Közös Parlamenti Bizottságának alelnöke (2004-2007) EP EU-Macedónia Közös Parlamenti Bizottságának tagja (2007-) Korábbi munkahelyek / pozíciók: A Magyar Tudományos Akadémia elnökének főtanácsadója (2003 - 2004) A Határon Túli Magyarok Hivatalának elnökhelyettese (2001 - 2002) A „European Centre for Minority Issues” (európai kisebbségkutató központ) tudományos munkatársa, mint nemzetközi kisebbségjogász, Flensburg, Németország (1997 – 2001) Teleki László Alapítvány Közép Európai Kutatások Intézetében tudományos kutató (1996 – 1997) Határon Túli Magyarok Hivatalának Elemző Főosztályán elemző - kisebbségjogász (1995) RMDSZ, Elnöki Kabinetben szakértő, emberjogi, kisebbségjogi tanácsadó, Bukarest, Románia, (1993-1994) Nyelvtudás: Angol, német, román, francia Kitüntetések, díjak, egyéb: Év Képviselője az Európai Parlamentben, Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi témakörben (2008)

Hivatalos honlap