Fullajtár Andrea

Budapesten született. Eredetileg magyar-francia szakos tanárnak készül, de a tanárképzés helyett előbb a Nemzeti Színiakadémián tölt két évet, majd a Színművészeti Egyetemen szerez diplomát 1998-ban. Ekkor már két éve játszik a budapesti Katona József Színházban. Bár kedveli a könnyedebb szerepeket, sokan elsősorban nagy tragikát látnak benne. A szinhaz.hu-nak így nyilatkozott erről: „Amennyire várom, annyira félek is a tragika-szerepektől, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy azok a színésznők, akiknek ez a szerepkörük, nagy magánéleti tragédiák, hirtelen törések után jutnak el ide. A bajokból persze kimásznak, mert erősek, éppen ezért tragikák, de szinte mindegyikük súlyos titkokat hurcol be a színpadra.” Ma is a Katona József színház társulatának tagja. Ő Gina a Vadkacsában (Ibsen), Lady Macbeth Shakespeare drámájában, de alakította már Greta Garbót, a Bánk Bán Melindáját és a gyermekét feláldozó Médeiát. Dolgozik a Budapesti Bábszínházban is. Játszott többek között Bacsó Péter, Gárdos Péter, Kamondi Zoltán és Tímár Péter filmjeiben, így a nevéhez fűződik a Presszó (1998), A napfény íze (1999), Az Alkimista és a Szűz (1999), a Valami Amerika (2001), a Hamvadó cigarettavég (2001), a Mélyen őrzött titkok (2003) és a Majdnem szűz (2007). Számos szakmai elismerést kapott; Jászai Mari-díjas. 2004-ben született meg kisfia, Gergő.