Foltányi Zsuzsánna Ágnes

Budapesten születtem, 1956. július 13-án. 1974 és 1979 között a Budapesti Műszaki Egyetemen és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanultam, biológus-vegyészmérnök végzettségem van. 1983-84-ben a BME Mérnöktovábbképző Intézetében szakmérnöki tanulmányokat folytattam a szennyvízkezelés és a veszélyes hulladékok kezelésének területén. Életem során dolgoztam tervező mérnökként, majd újságíróként, a Műszaki Életnél a későbbi Új Impulzusnál, 1991 óta dolgozom az Ökotárs Alapítvánnyal: munkatársa, igazgatója, 2007 óta stratégiai tanácsadója vagyok. Civil szervezeti pályám a 80-es évek közepén kezdődött az ELTE Természetvédelmi Klubjában. 1990 óta alapítója, majd elnöke vagyok az Energia Klub Környezetvédelmi Egyesületnek, kurátora a Föld Napja Alapítványnak 1990 óta. 1990 és 2005 között szerkesztettem az ÖKO – Környezet, Gazdaság, Társadalom c. kéthavi folyóiratot. Három gyermek édesanyja vagyok.