Fehér Dániel

Budapesten születtem 1976-ban, de éltem Bonnban, Londonban, Hamburgban, és 2004 óta Brüsszelben is. A bonni egyetem történelem-filozófia tanári szakán eltöltött pár év után végül a University College London (UCL) Kelet-Európai és Szláv Tanulmányok Intézetén (SSEES) szereztem MA fokozatot Kelet- és Közép-Európai Tanulmányok szakon. Szakdolgozatomat a magyar politika szimbólumvilágáról írtam. Pályám során foglalkoztam újságszerkesztéssel, weblapkészítéssel és webes stratégiai tanácsadással, programozással, politikai kampányok, akciók és tüntetések szervezésével, sajtómunkával, kisebbségi politikával. Alapítottam civil szervezetet és részt vettem az Európai Polgári Kezdeményezés kampány-koordinációjában, melynek célja az volt, hogy az állampolgárok ténylegesen beleszólhassanak az európai politikába. Így aztán szereztem bőven tapasztalatot a brüsszeli lobbizás és a civil szervezetek közti hálózatépítés terén. Jelenleg egy brüsszeli ügynökségnél az EU intézményeinek menedzselek kommunikációs projekteket. Az EU-s intézményekhez sok ismeretség, valamint pár hónap EP-s asszisztensi munka köt. Továbbá jó kapcsolatokat ápolok brüsszeli civilekkel, lobbistákkal, pártmunkásokkal és újságírókkal. Egyetemi éveim óta aktív vagyok a zöld politika táján. Főbb politikai érdeklődési köreim a klímaváltozás, a megújuló energiaforrások, közlekedés, fejlesztéspolitika, külügy, kisebbségpolitika, migráció és az információs önrendelkezés – hogy csak a legfontosabbakat említsem. Legfőbb szívügyem azonban az EU demokratizálására irányuló törekvések támogatása.