Ékes József

Személyes adatok: Születési hely, idő: Ajka, 1951. augusztus 15. Családos, három gyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: Kereskedelmi menedzser (1996) Politikai, közéleti tevékenység: Országgyűlési képviselő 1998 óta A FIDESZ frakcióvezető helyettes (2006-) Az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának tagja (2006-) Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tagja (2000-) Az Európa Tanács Agrár-környezetvédelmi Bizottságának tagja (2002-) A KEK tagja (2007-) A KMKF Európai Ügyek Albizottságának tagja (2007-) A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja (2008-) Az EBESZ közgyűlés magyar parlamenti delegációjának tagja (1998-2006) Az Európai Parlament megfigyelői státusú képviselője (2003-2004) Az Európai Parlament Magyar Néppárti frakciójának helyettes vezetője (2003-2004) Az Európai Parlament képviselője (2004) Az Országgyűlés Területfejlesztési Bizottságának alelnöke (2002-2004), az Emberi jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság tagja (2004-2006) Az Országgyűlés EU Integrációs Ügyek Bizottságának tagja (1998-2002) Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának tagja (1998-2002) A Veszprém megyei Területfejlesztési és a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja (1994-2002) Az Új Atlantisz Térségfejlesztési Társulás alapító Elnöke (1996) Korábbi munkahelyek: Ajka város polgármestere (1998-2002) Ajka város alpolgármestere (1994-1998) Csoportvezető, kirendeltség vezető, szerelésvezető (1982-1994) Nyelvtudás: Német Kitüntetések, díjak: Unna város (Németország) emlékérem, 2003 Farkasgyepű emlékérem, 2002

Hivatalos honlap

Indítványai

Értékelés Indítvány Típus
módosító javaslat a T/5585. sz. törvényjavaslathoz módosító javaslat

Szavazatai

Értékelés Indítvány Szavazat
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Igen
a bejegyzett élettársi kapcsolatról, az ezzel összefüggő, valamint az élettársi viszony igazolásának megkönnyítéséhez szükséges egyes törvények módosításáról Nem
módosító javaslat a T/6218. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/6217. sz. törvényjavaslathoz Igen
módosító javaslat a T/6218. sz. törvényjavaslathoz Tart.
egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról Nem
az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról Nem
a közrend, valamint az igazságszolgáltatás működésének védelme érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról Nem
módosító javaslat a T/4411. sz. törvényjavaslathoz Nem