Dúró Dóra

Állatorvos édesapa és főállású családanya második gyermekeként születtem Szentesen 1987. március 5-én. Az általános iskolát nagyrészt falvakban végeztem: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán kezdtem, majd a Tolna megyei Döbröközön folytattam, végül Dombóváron fejeztem be, ahol gimnáziumi éveimet is töltöttem az Illyés Gyuláról elnevezett intézményben. Jelenleg az ELTE ÁJK negyedéves, politológia szakos hallgatója vagyok. Angolból és németből középfokú nyelvvizsgám van, jelenleg olaszul tanulok EU-s és jogi szaknyelvet.

Közéleti tevékenységemet a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjaként fejtem ki; semmilyen más szervezethez nem csatlakoztam. 2006 januárjában alapító tagja lettem a párt kőbányai szervezetének, majd a Jobbikban megismert Novák Előddel 2008 novemberében a Sziklatemplomban egyszerre kötött polgári és katolikus házasságom után Újbudára költöztem, ahol az alapszervezet alelnökévé, a lágymányosi választókerület kampányfőnökévé választottak.

Politológiai tanulmányaim során is foglalkoztam a nemzeti radikalizmus témájával: évfolyamdolgozataimat a Kuruc.info hírportálról, majd a Magyar Gárdáról írtam, szakdolgozati témaként is a radikális jobboldalt választottam. 2007-ben négy politológus hallgató közül egyikként a Rádió17 Agóra című közéleti műsornak voltam állandó meghívottja. Publikáltam a Politika.hu nyomtatott politológiai folyóiratban, gyakorló újságíróként és szerkesztőként a Barikád.hu hírportálnak és a Magyar Mérce havilapnak dolgoztam (utóbbinál anyanyelvi lektorként is), majd műsorvezetőként az Árpádhír TV-nél.

A Jobbik berkeiben – az alapszervezeti munkán túl – két fő területen igyekszem segíteni a nemzet ügyét: az Oktatási és Kulturális Kabinet elnöke és a párt sajtóreferense vagyok. Kabinetünk keretei között létrehoztuk a Csengey Dénes Könyvtárat, melyet azóta közösségi szellemi fészekké sikerült alakítanunk, valamint minden évben a nemzeti identitást éltető témákban pályázatot írunk ki középiskolás diákok számára a www.kulturalis.hu címen. Sajtóreferensként részt veszek a Jobbik központi kampánystábjának munkájában és egyéb szervezési feladatok elvégzésében is. Közéleti tevékenységeimért – a pártomban megszokott módon – fizetség nem jár, szerepvállalásaim indítéka a magyarság szebb jövőjébe vetett hit.