Csillag Gábor

1964. november 30-án születtem Budapesten. Gyermekkorom nagy részét angolszász nyelvterületen (Londonban, New Yorkban) töltöttem. A New York-i ENSZ Nemzetközi Iskolában (UNIS) érettségiztem. Tán innen a már igen korán megjelenő érdeklődés a politika iránt. 18 éves koromban, egy meleg nyáron, július hónapban jöttem végleg haza. Augusztusban megnéztem az István a király bemutatóját a Ligetben, másnap elvittek katonának. Ez volt az első mélyen tanulságos élményem a hazai körülményekről. Akklimatizálódás után diplomát szereztem az ELTE Kulturális Antropológia tanszékén. Itt tanítottam 6 éven keresztül, elsősorban művészet- és vallásantropológiát. 2000-ben újabb diplomát szereztem modern kori történelemből a Közép-Európai Egyetemen (CEU). 2001-ben lettem zöld aktivista, 2002-2007-ig voltam a Zöld Fiatalok (ZöFi) szóvivője, 2006-2008 a Védegylet kommunikációs tanácsadója. Az utóbbi években elsősorban szervezetfejlesztéssel, és civil szervezetek média-kommunikációjával foglalkoztam. 4 éven keresztül tanultam csoport-terápiát, ez is nagyok sokat segít a munkámban. LMP egyik kezdeményezője, alapító tagja, és kommunikációs vezetője vagyok. Nős vagyok, és van egy csodás 3 és fél éves kislányom. Amit még tudni kell rólam: Mióta gyerek van vegetáriánus, vagyok, imádom a gyógyfürdőket és a Sherlock Holmes filmeket.