Csapó Csilla

Név: Dr. Csapó Csilla Szül. hely, időpont: Székesfehérvár, 1968 június 1. Anyja neve: Kövesi Éva Családi állapot: férjezett, gyermekeim: Barnabás /szül: 1993 február 9./, Dorottya /szül: 1995 június 24./ Iskolai végzettség: ELTE Állam- és Jogtudományi Kar és jogi szakvizsga Budapesti Államigazgatási és Közgazdaságtudományi Egyetem szakközgazdász képzésén szerzett pénzügyi szakértő diploma Egyéb képzettség: adótanácsadó képzettség, felsőfokú társadalombiztosítási szakelőadói képzettség Munkahelyek, beosztások, főbb tevékenységi területek: Diplomámat 1991-ben szereztem. Ezt követően egy évet jogtanácsosi irodában dolgoztam. Mindig is elsősorban a társasági jog, gazdasági jog, polgári jog állt közel hozzám, így 1992 március 16-tól az APEH Fejér Megyei Igazgatóságánál helyezkedtem el. Az itt eltöltött idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztem és ez inspirált arra is, hogy 1993-ban adótanácsadói képesítést szerezzek. Jogi szakvizsgámat 1994-ben tettem le. 1996 augusztus 1-től a Fejér Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál dolgoztam, mint a szervezet Igazgatási és Jogi Osztályvezetője. Munkám során a közigazgatási jog, polgári jog, a társasági jog, a társadalombiztosítási jog különféle részterületein, valamint a munkajog, adóeljárásjog területén szereztem további gyakorlati tapasztalatokat. Gyakorló jogtanácsosként különféle perekben láttam el képviseletet mind a helyi bíróságok, mind a megyei és munkaügyi bíróság, mind pedig a Legfelsőbb Bíróság előtt. 1999 szeptember 1-től IBM Storage Products Kft. volt a munkáltatóm, ahol pénzügyi tanácsadóként, adó és biztosítási területen dolgoztam 2002. augusztus 1-ig. Ugyanezen cégnél ezt követően treasury managerként irányításom alá tartozott az adó, biztosítás, jog, EU csatlakozás harmonizációja, pályázatok és a klasszikus treasury munka – banki kifizetések, pénzügyi műveletek, mérlegtervek. A Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Szövetségének Adóbizottságában az IBM SP Kft.-t képviseltem. 2003. augusztus 1-től volt munkáltatóm Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, ahol polgármesteri tanácsadóként, majd 2004. január 1-től aljegyzőként dolgoztam. Ezalatt az idő alatt a gazdasági területet irányítottam és több projektet is vezettem, mint például az önkormányzat informatikai fejlesztése (GVOP 4.3.1. és 4.3.2. pályázatok), új vállalatirányítási rendszer bevezetése, stb. 2006. október 1-jén a helyi önkormányzati választásokon mandátumot szereztem és 2006. október 13-án a közgyűlés alpolgármesternek választott. Az önkormányzati feladatok közül a környezetvédelemi és informatikai, valamint az un. humán területet felügyelem, melybe az oktatással, kultúrával, sporttal, szociális és egészségügyi feladatokkal kapcsolatos tevékenységek tartoznak.