Bóka János

1978. július 27-én születtem Szolnokon. 2001-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász szakon. 2001-2003. között a Szegedi Tudományegyetemen dolgoztam a Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék tanársegédjeként. 2003-tól meghívott előadóként oktatok az egyetemen. 2006-ban M.A. fokozatot szereztem a Vrije Universiteit Brussel (Belgium) európai integráció és fejlődés programján. 2003-2004 között a Magyar Köztársaság Információs Hivatalának munkatársa voltam. 2004 augusztusától Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő tanácsadójaként dolgozom Brüsszelben. 2007 óta az SZDSZ Külügyi Kabinetének titkári teendőit is ellátom. 2006-2008 között a Liberális Fiatalok Egyesületének egyik alelnöke voltam. 2001-ben egyetemi hallgatóként végzett tudományos tevékenységemért Pro Scientia érmet kaptam. Számos publikációm látott napvilágot magyar, angol és francia nyelven a nemzetközi és Európa-jog, az összehasonlító jog, illetve a nemzetközi kapcsolatok tárgykörében. Nős vagyok, két gyermek apja.