Baráth Etele

1942. január 28-án született Budapesten.Nős, felesége a Legfelsőbb Bíróságon bíró. Három nagykorú gyermekük és hat unokájuk van. 1968-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát, 1985-ben a regionális tudományok tárgyában védte meg doktori címét. 1981-től 1985-ig regionális irodavezető a Városépítési Tudományos és Tervező Intézetben. 1986-tól 1989-ig a Magasépítési Tervező Vállalat igazgatója. 1968-1985 között egyetemen területfejlesztést és urbanisztikát tanít. 1986-1987-ben a Montpellier-i Paul Valéry Egyetemen urbanisztikát tanít. 1989-1990-ben a KÖHÉM államtitkára. 1990-ben a KVM helyettes-államtitkára, majd 1990-től 1992-ig Világkiállítási kormánybiztos.1992-1998 között a magán szektorban ügyvezető igazgatói, illetve igazgatósági elnöki pozíciókat tölt be. 1992-1995. között a Munkaadók Országos Szövetségének elnöke, és a Magyar Gazdasági Kamara alelnöke.1994-től egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselő. 1994-1998. között a Környezetvédelmi- és Területfejlesztési Bizottságának elnöke. 2001-2002-ben az MSZP frakcióvezető-helyettese. A 2006-tól a GB tagja. 2002 májusától a MEH politikai államtitkára. Vezeti a Nemzeti Fejlesztési Terv készítéséért és az európai támogatásokért felelős hivatalt. 2004-06 ig Európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter. Irányításával készült el a megvalósítás alatt álló I. és II. Nemzeti Fejlesztési Terv. Több szakmai kitűntetés birtokosa. társadalmi Tízenöt éve a Magyar Kajak Kenu Szövetség elnöke. 2000 és 2002 között (lemondásáig) a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. Franciául, angolul tárgyalási szinten, németül alapfokon beszél.

Hivatalos honlap

Szavazatai

Értékelés Indítvány Szavazat
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Igen