Bagó Zoltán

Név: dr. Bagó Zoltán Állampolgárság: magyar Anyja neve: Sárai Rózsa Születési hely és idő: Kalocsa, 1975. január 10. Lakcím: 6300 Kalocsa, Jókai u. 3. Tanulmányok: 1989- Felvették a kalocsai Szent István Gimnáziumba. Német-angol osztály 1993- Felvették a szegedi JATE-ÁJK-ra. Évfolyamdolgozat: Állami gazdaságok privatizációs kérdései -vidékfejlesztés Szakdolgozat: A Fidesz területfejlesztési koncepciója -politológia 1999- Belügyminisztérium - Titkos ügykezelői vizsga 1999- Fritz Erler Akademie (Németország) - Önkormányzati politika továbbképzés 2000- Centurio 2000 /EU-ösztöndíj/, - 5 országban/osztrák praktikum 2000- EIPA (Maastricht), - EU közigazgatási oklevél 2003- International Visitor Program of the US Department of State - Washington Munkahely: 1998-2002 Ogy. Képviselői személyi titkár-szakértő, ügyvédjelölt, jogi előadó Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, frakcióvezető-helyettes /Ügyrendi és Önkormányzati Bizottság/ 2002-2006 Országgyűlési képviselő (országos lista) /Európai Integrációs Ügyek Bizottsága , Külügyi Bizottság/ Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja /Ügyrendi és Önkormányzati Bizottság társelnöke/ Kalocsa városi képviselő (egyéni) /Jogi, Ügyrendi, Európai Uniós és Külkapcsolatok Bizottság/ 2003-2004 Európai Parlament megfigyelő, majd Képviselő /Jogi és Belső Piaci Bizottság/ 2004-2006 a NATO Parlamenti Közgyűlésének póttagja, az EPP Bővítésért felelős munkacsoportjának tagja 2006- a KDNP-jogi szakértője Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke Kalocsa városi képviselő (egyéni) /Jogi, Ügyrendi és Külkapcsolatok Bizottság Elnöke/ Nyelvtudás: német felső, angol közép, orosz, francia és latin alap

Hivatalos honlap