Áder János

Személyes adatok: Születési hely, idő: Csorna, 1959. május 9. Családos, négy gyermek édesapja Tanulmányok, végzettség: Jogász, ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (1983) Politikai, közéleti tevékenység: Országgyűlés alelnöke (2006-) Fidesz országgyűlési képviselőcsoport vezetője (2002-2006) Fidesz és az MDF közötti együttműködési tárgyalások vezetője (2001 nyarán) Országgyűlés elnöke (1998-2002) Országgyűlés alelnöke (1997-1998) Fidesz ügyvezető alelnök (1995-1997, 1999-2000) Fidesz Országos Választmány elnök (1992-1993) Országgyűlési képviselő (1990, 1994: országos lista, 1998, 2002, 2006: GyMS megye 5 vk..) Fidesz kampányfőnök (1990, 1994) Fidesz frakcióvezető-helyettes (1990-1992) Országos Választási Bizottság, tag (1989) Ellenzéki Kerekasztal-tárgyalások résztvevője (1989) Fidesz tag (1988 - ) Korábbi munkahelyek / pozíciók: Tudományos munkatárs az MTA Szociológiai Kutatóintézetében (1986-1990) Nyelvtudás: Német, angol Publikációk: Visszaszámlálás (2005)

Hivatalos honlap

Szavazatai

Értékelés Indítvány Szavazat
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/8847. sz. törvényjavaslathoz Igen
módosító javaslat a T/6218. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/6217. sz. törvényjavaslathoz Igen
módosító javaslat a T/6218. sz. törvényjavaslathoz Tart.
egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról Nem
az ember méltóságát súlyosan sértő egyes magatartásokkal szembeni védelem érdekében szükséges jogérvényesítési eszközök biztosításáról Nem
a közrend, valamint az igazságszolgáltatás működésének védelme érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról Nem
módosító javaslat a T/4411. sz. törvényjavaslathoz Nem
módosító javaslat a T/4411. sz. törvényjavaslathoz Jelen, nem szav.
a bejegyzett élettársi kapcsolatról Nem
a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény módosításáról Nem
a menedékjogról Igen
módosító javaslat a T/1093. sz. törvényjavaslathoz Nem