Ön a Magyar LMBT Szövetség 2009-es választási kampányoldalának 2009. július 10-i archivált változatát olvasssa.

Hírek

Levél a pártoknak

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 208.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

A választáson induló pártok álláspontjának minél részletesebb megismerése érdekében kérdőívet állítottunk össze az LMBT embereket érintő legfontosabb kérdésekről. A kérdőívet és a kérdések hátterét bemutató anyagot az összes pártnak eljuttattuk. Visszajelzés egyelőre egyetlen párttól sem érkezett, amint beérkeznek a kérdőívek, közzétesszük őket a honlapon.

A levél szövege

Tisztelt <párt>!

 

2009. június 7-én Magyarországon európai parlamenti választásokat tartanak, amelyen az Önök pártja is listát állított. A Magyar LMBT Szövetség fontosnak tartja, hogy a választások során az állampolgárok tájékozottan, a programok és a korábbi politikai teljesítmény ismeretében döntsenek a képviselőjelöltekről.  A saját eszközeinkkel mi is szeretnénk hozzájárulni a minél szélesebb körű tájékozottsághoz, ezért kérdőívet állítottunk össze a leszbikus, meleg,  biszexuális és transznemű (LMBT) embereket érintő legfontosabb közpolitikai kérdésekről. Kérjük, segítsék a választók minél pontosabb tájékoztatását azzal, hogy pártjuk álláspontjának megfelelően válaszolnak a kérdőívben feltett kérdésekre.

Szövetségünk ugyanakkor csatlakozott az ILGA-Europe európai ernyőszervezet kampányához, amelyben arra kérik a képviselőjelölteket, hogy kötelezzék el magukat az egyenlőség előmozdítása és a szexuális irányultság, illetve nemi identitás miatti hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem mellett. Ennek kapcsán összeállítottunk egy tíz pontból álló fogadalmat, amely minden olyan kulcsfontosságú területre kitér, amelyben előrelépést szeretnénk elérni az elkövetkező öt évben. A fogadalomhoz már több száz képviselőjelölt csatlakozott Európa számos országából. Kérjük bátorítsák képviselő-jelöltjeiket, hogy a fogadalom aláírásával csatlakozzanak a kezdeményezéshez.  A kezdeményezéshez az ILGA-Europe honlapján lehet csatlakozni, az alábbi oldalon található „Sign the pledge” gombra kattintva: http://www.ilga-europe.org

Levelünkhöz mellékeltük a párt álláspontjára vonatkozó kérdőívet, a kérdőív kérdéseinek hátterét ismertető tájékoztató anyagot, a képviselők aláírására váró fogadalom magyar nyelvű fordítását, illetve az ehhez készült háttéranyagot.

Bízunk benne, hogy a választók minél teljesebb körű tájékoztatása az Önök számára is fontos, és vállalják a kérdőív kitöltését. Ha a kezdeményezésünkkel vagy a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberekkel kapcsolatban bármilyen kérdésük van, forduljanak bizalommal Szövetségünkhöz. 

CsatolmányMéret
Kérdőív a listát állító pártokhoz68 KB
A kérdőív kérdéseinek hátterét ismertető tájékoztató anyag161.03 KB