Ön a Magyar LMBT Szövetség 2009-es választási kampányoldalának 2009. július 10-i archivált változatát olvasssa.

Hírek

Levél a képviselőjelölteknek

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 208.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Az ILGA-Europe választási kampányához kapcsolódóan összeállított egy olyan 10 pontból álló fogadalmat, amelyhez a képviselőjelöltek csatalkozhatnak. A Magyar LMBT Szövetség levelet küldött valamennyi olyan képviselőjelöltnek, akinek email címe az internet elérhető volt. A levélben arra kértük a képviselőket, hogy csatalkozzanak az ILGA-Europe fogadalmához. Az aláíró képviselők listája a fogadalomról szóló oldalon érhető el.

A levél szövege

Tisztelt európai parlamenti képviselőjelölt!

 

Az Európai Parlament számos olyan jogi, költségvetési és politikai döntést hoz, amely nagy hatással van az emberek, köztük a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek életére. A Parlament tagjai döntenek az Unió minden tagállamára nézve kötelező jogszabályokról, az Unió költségvetéséről és az európai biztosok személyéről. Az elmúlt időszakban az Európai Parlament több fontos, az LMBT emberek életét pozitívan befolyásoló döntést hozott. Bízunk benne, hogy a júniusi választásokat követően felálló új Parlament is hasonlóan elkötelezett lesz az LMBT emberek egyenlőségének megteremtése iránt.

A Magyar LMBT Szövetség az ILGA-Europe európai ernyőszervezettel együttműködésben arra kéri a képviselőjelölteket, hogy kötelezzék el magukat az egyenlőség előmozdítása és a szexuális irányultság, illetve nemi identitás miatti hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem mellett. Összeállítottunk egy tíz pontból álló fogadalmat, amely minden olyan kulcsfontosságú területre kitér, amelyben előrelépést szeretnénk elérni az elkövetkező öt évben.

A kezdeményezéshez az ILGA-Europe honlapján lehet csatlakozni, a következő címen található űrlap kitöltésével: http://www.ilga-europe.org

Levelünkhöz mellékeltük a fogadalom magyar nyelvű fordítását, a szervezetek rövid bemutatkozását, valamint a fogadalom pontjainak hátterét ismertető tájékoztató anyagot.

Bízunk benne, hogy amennyiben bejut az Európai Parlamentbe, a fogadalom szellemében hozza meg döntéseit. Ha a kezdeményezésünkkel vagy a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van, forduljon bizalommal Szövetségünkhöz. 

CsatolmányMéret
A fogadalom magyar nyelvű fordítása132.2 KB
A fogadalom pontjairól szóló háttéranyag132.2 KB