Hírek

Szavazás a Magyar LMBT Szövetség európai parlamenti választásokhoz kapcsolódó kezdeményezéséről

2009. június 7-én európai parlamenti választások lesznek Magyarországon. A választás során egy olyan európai intézmény tagjait választjuk meg, amely döntéseivel alapvetően befolyásolja mindennapi életünket. A Magyar LMBT Szövetség fontosnak tartja, hogy a választás során az állampolgárok tájékozottan, a programok és a korábbi politikai teljesítmény ismeretében döntsenek a képviselőjelöltekről. A meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek számára kiemelten fontos, hogy a pártok és politikusok hogyan vélekednek az LMBT embereket érintő legfontosabb kérdésekről.

A saját eszközeinkkel mi is szeretnénk hozzájárulni a minél szélesebb körű tájékozottsághoz, ezért egy olyan kezdeményezést szeretnénk elindítani, melynek során megkérdeznénk a képviselőjelölteket és a jelöltállító szervezeteket, hogyan vélekednek a melegekről, illetve összegyűjtenénk, hogy az elmúlt évek során milyen döntéseket hoztak, illetve hogyan nyilatkoztak az LMBT embereket érintő kérdésekben.

Tisztában vagyunk vele, hogy a meleg közösség, mint az egész magyar társadalom, politikai kérdésekben rendkívül megosztott. Fontos ezért számunkra, hogy kezdeményezésünket a szélesebb meleg közösség is támogassa. A kezdeményezés kapcsán ezért az alábbi internetes szavazást indítjuk.

Ha megjegyzésed, javaslatod van a kezdeményezéssel kapcsolatban, vagy szívesen segítenél önkéntesként, írj az ep2009@lmbtszovetseg.hu címre!