Az LMBT indexről

Az LMBT indexeket azért találtuk ki, hogy minél könnyebben összehasonlítható legyen a pártok teljesítménye. A különböző indexeket az alábbiak szerint számoltuk:

Álláspont

Az álláspont azt mutatja meg, hogy a kérdőívre érkezett válaszok alapján a párt álláspontja milyen arányban felel meg az LMBT Szövetség álláspontjának. Az arány minden kérdést azonos súllyal vesz figyelembe, a későbbiek során egy bonyolultabb, súlyozott mutatót szeretnénk kidolgozni, amely figyelembe veszi a Szövetség által meghatározott prioritásokat is. A Nincs álláspont válasz esetében a választ az LMBT Szövetség álláspontjával nem egyezőnek tekintettük.

Szavazási arány

A szavazási arány azt mutatja meg, hogy egy képviselő, ill. egy párt képviselői hogyan szavaztak az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben az LMBT embereket érintő indítványok kapcsán. Az arány azt mutatja, hogy az összes leadott szavazat közül hány volt a Magyar LMBT Szövetség által képviselt állásponttal összhangban. A parlamenten kívüli pártok esetében nem számoltunk indexet, kivétel ez alól, ha a párt soraiban jelenleg olyan képviselő tevékenykedik, aki korábban már volt a parlament tagja.

EP szavazási arány

Az EP szavazási arány ugyanezzel a módszertannal készült, de csak az európai parlamenti indítványokra leadott szavazatokat veszi figyelembe.

Fogadalom

A fogadalom azt mutatja meg, hogy a párt képviselőjelöltjei közül hányan írták alá a fogadalmat.