Ön a Magyar LMBT Szövetség 2009-es választási kampányoldalának 2009. július 10-i archivált változatát olvasssa.

Az LMBT indexről

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 208.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /chroot/home/lmbtszov/epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Az LMBT indexeket azért találtuk ki, hogy minél könnyebben összehasonlítható legyen a pártok teljesítménye. A különböző indexeket az alábbiak szerint számoltuk:

Álláspont

Az álláspont azt mutatja meg, hogy a kérdőívre érkezett válaszok alapján a párt álláspontja milyen arányban felel meg az LMBT Szövetség álláspontjának. Az arány minden kérdést azonos súllyal vesz figyelembe, a későbbiek során egy bonyolultabb, súlyozott mutatót szeretnénk kidolgozni, amely figyelembe veszi a Szövetség által meghatározott prioritásokat is. A Nincs álláspont válasz esetében a választ az LMBT Szövetség álláspontjával nem egyezőnek tekintettük.

Szavazási arány

A szavazási arány azt mutatja meg, hogy egy képviselő, ill. egy párt képviselői hogyan szavaztak az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben az LMBT embereket érintő indítványok kapcsán. Az arány azt mutatja, hogy az összes leadott szavazat közül hány volt a Magyar LMBT Szövetség által képviselt állásponttal összhangban. A parlamenten kívüli pártok esetében nem számoltunk indexet, kivétel ez alól, ha a párt soraiban jelenleg olyan képviselő tevékenykedik, aki korábban már volt a parlament tagja.

EP szavazási arány

Az EP szavazási arány ugyanezzel a módszertannal készült, de csak az európai parlamenti indítványokra leadott szavazatokat veszi figyelembe.

Fogadalom

A fogadalom azt mutatja meg, hogy a párt képviselőjelöltjei közül hányan írták alá a fogadalmat.